Vlees uit de biologische landbouw

Een goed alternatief voor vlees uit de bio-industrie is ook het vlees uit de biolo­gische landbouw dit is net een stapje verder dan scharrel­vlees. De filosofie hierachter is dat mens, dier en plant een waardig bestaan in harmonie met de natuur leiden. De dieren leven hier dus als een dier en niet als gebruiksvoorwe­rpen waaraan verdient moet worden. De dieren hebben hier veel meer ruimte, ze worden geho­uden in lichte hokken met verse stro en ze hebben uitloop naar buiten. Dieren worden krijgen geen hormonen of groeibevorderaars toege­diend en worden niet verminkt. Alle dieren hebben zo als het hoort al hun ledematen en snavels. De voeding bestaat grotendeels uit biologisch (onbespoten) voer. Dit alles samen met een goede verzorging zorgt voor een ijzersterke conditie van de dieren die terug te vinden is in de uitstekende kwali­teit van het vlees. Ecologisch vlees is herkenbaar aan het ‘ECO-keurmerk’ en wordt gecontroleerd door de SKAL. Biologisch-dynamisch vlees is ook verkrijgbaar bij “De Groeneweg” slagers en in natuurwinkels.